העגלה שלי (0 פריטים)
אם יש לכם תינוק ונסעתם איתו נסיעה של יותר מכמה דקות ברכב בלי שהתכוננתם אליה כמו שצריך, אתם בטח מבינים עכשיו עד כמה נסיעה כזו יכולה להיות אתגרית. כשתינוק מאבד את הסבלנות במהלך הנסיעה, זה יכול להיות רועש ומטריד כי כל מה שהוא יעשה יהיה לצרוח. לא נוח לו, לא נעים לא, קר לו, חם לו, הוא רעב, הטיטול שלו מלא ועוד אלף סיבות אחרות שמובילות רק למסקנה אחת – עם תינוק לא יוצאים לנסיעה בלי להתכונן אליה כמו שצריך ובלי לתכנן אותה.
זה לא דומה לנסיעה עם ילדים גדולים ברכב בשום צורה. עם ילדים יש איזו תקשורת אבל עם תינוק, אם לא תמלאו את הצרכים שלו, יהיה לכם ולו רע ומר. אז הנה כמה טיפים איך להעביר נסיעה עם תינוק בצורה שפויה ועוד יותר חשוב מכך, איך להעביר איתו את הנסיעה בצורה בטוחה.
הכתבה הזו מיועדת בעיקר לאלו שנוסעים עם תינוק כמה שעות, ותינוק בדרך כלל נשאר בסלקל שלו זמן רב כי העגלות שישנן היום מאפשרות לחבר את הסלקל לעגלה וממנה חזרה לרכב בלי להוציא את התינוק.
אז זה קודם כל מציק לו ומעבר לכך, בהתאם להוראות הבטיחות, אסור לתינוק להישאר בכיסא שלו יותר משעתיים רצוף. בגלל זה ובגלל כל הצרכים שלו, אתם חייבים לתכנן את הנסיעה לפרטים. שתתחילו אותה אחרי שהוא אכל וכשהוא עייף, שתעשו את העצירות בזמנים הנכונים ותוכלו לעצור כמובן בבטחה ולא במקומות מסוכנים, שתוכלו להחליף לו ולהאכיל אותו בלי בעיה וגם כדי שהוא ייחלץ קצת עצמות כשתוכלו להרים אותו. בקיצור, תכננו כל עצירה אפשרית.
תכננו גם פרטים מעבר לנסיעה עצמה ברכב. למשל, וודאו שבחדר במלון אליו תגיעו יהיה מיקרוגל אפשרות למים חמים כדי לספק לתינוק אוכל בלי בעיה. ודאו שיש מכונת כביסה במקום כדיש אם תהיה לכם כביסה מצחינה, לא תצטרכו לקחת אותה ככה כל הדרך אלא לכבס אותה.
מושב התינוק שלכם צריך להיות כמובן נוח כדי שהוא יכול להעביר את הנסיעות בצורה סבירה. אבל עם כל הכבוד לנוח, הבטיחות היא כמובן מעל לכל ועדיף לכם לקנות כיסא חדש ולא משומש אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, כזה שעומד בכל התקנים הדרושים ולא עברו עליו דברים שאין לכם מושג עליהם.
לפני שאתם רוכשים את מושב התינוק, תבדקו את המידות של פנים הרכב, כמה מקום יהיה לכם לכיסא התינוק והאם הוא יוכל להיות בזווית הדרושה והמושב שמקדימה לא יפריע לו. בדקו שניתן לקשור את המושב בקלות לרכב ושיש לו את הנתונים הדרושים. חשוב לבחור בכיסא שמתאים לדגם הספציפי של הרכב שלכם וגם כזה שיגן עליו לא רק מפגיעות קדמיות או אחוריות אלא גם מפגיעות צד.
התקנת מושב בטיחות לתינוק זו לא תורה מסיני. כל מה שצריך זה לדעת איך עושים את זה נכון פעם – פעמיים ואז לחזור על אותן פעולות כל פעם. יש כיסאות עם בסיס שנשאר מחובר לחגורת הרכב וכל מה שצריך זה "להקליק" את המושב עצמו ויש כיסאות שצריך לחבר כל פעם. זה קצת יותר מסורבל ולפעמים גם מעיק אבל חשוב לעשות את זה כמו שצריך. בפעם הראשונה, קחו הדרכה. תבקשו שיסבירו לכם איך מחברים נכון כי זה יכול להיות קריטי.
יש היום גם סרטונים ביוטיוב לכל דבר ואתם יכולים בהחלט להיעזר בהם, רק וודאו שאלו סרטונים שהחברה של המושב פרסמה, סרטונים שיש עליהם אחריות.
גם אנחנו המבוגרים, לא אוהבים כשקר לנו או חם לנו מידי. אנחנו רוצים להרגיש בנוח ומשתדלים להתלבש בהתאם. ההבדל בינינו לבין התינוק שלנו הוא שאנחנו יכולים לסבול חום או קור זמן מסוים, אבל התינוק לא. אם יהיה לו חם או קר, מהר מאוד תרגישו את זה או נכון יותר, תשמעו את זה. יכול להיות שתחשבו שהוא רעב או צמא או שהטיטול שלו מלא או שהוא עייף, ועדיף שתקדישו מחשבה לעניין הטמפרטורה כדי שזה לא יקרה.
אל תלבישו את התינוק ביותר מידי שכבות שקשה להסיר אותן. תשתדלו מצד אחד להיות עם אופציה להוסיף לבוש או כיסוי בלי הרבה בלאגן ומצד שני, שתהיה לכם גם גישה לטיטול שלו שלא תהיה מסובכת מידי.
דבר נוסף, "סוס מנצח לא מחליפים" – אם אתמול הוא היה עם סט בגדים שבמהלך הנסיעה היה נראה שנוח לו איתו והיום אתם יוצאים לעוד יום של נסיעה בטיול שלכם, כדאי שפשוט תלבישו אותו באותם הבגדים (אם הם לא התלכלכו כמובן)
אל תנסו לזכור בראש את כל מה שאתם צריכים להביא לנסיעה ארוכה עם תינוק. פשוט אל. זה בלתי אפשרי ואם תשכחו דבר אחד חשוב כמו מוצץ או בקבוק, תהיו בבעיה גדולה בעיקר אם זה יקרה במקום בל אפשרות לקנות.
תתחילו את הרשימה כמה ימים לפני הנסיעה וכל פעם שצץ לכם משהו לראש או שאתם רואים אותו מול העיניים, תוסיפו. היום זה קל מתמיד לעשות את זה כשיש סמארטפונים ואפליקציות תומכות.