העגלה שלי (0 פריטים)
אין כמו טיולים משפחתיים. לגלות את הטבע ואת הנופים, לעשות כיף ביחד באטרקציות, לבלות זמן איכות עם הילדים ולהכיר אותם יותר, מה שלרובינו אין ביום יום שלנו, ובכלל, לצאת מהשגרה ומהרוטינה הקבועה ולעשות משהו אחר, משהו מעניין יותר ומיוחד יותר.
אבל בשביל לעשות טיול משפחתי צריך להיכנס לרכב ולנסוע, ונסיעה עם ילדים כידוע יכולה להיות מאתגרת בלשון המעטה. ילדים מאבדים את הסבלנות שלהם די מהר והבילוי יכול להפוך בתוך זמן קצר לסיוט.
אז איך דואגים שזה לא יקרה? קודם כל מבינים מהן הטעויות הנפוצות של הורים בנסיעות עם ילדים ונמנעים מהן. אז הנה כמה מאותן טעויות שכדאי לכם להכיר ולזכור להימנע מהן.
מכירים את זה שאתם נוהגים ומציצים מידי פעם המראה לראות מה עם הילדים, ורואים אותם מנסים לישון כשהראש שלהם מתנדנד מצד לצד ואם הם ערים אז נעים באי נוחות ומתלוננים בלי סוף? בטוח שאתם מכירים אבל אפשר בהחלט להקדים רפואה למכה.
איך? למשל, בכל מה שנוגע לתמיכה בראש כדי להימנע מהטלטולים הללו, אין כמו napup בשביל לנסוע בנוחות וגם לישון בכיף. כשהילדים ישנו טוב יותר הם יהיו גם רגועים יותר כשהם יהיו ערים.
נוחות הילדים ברכב זה אומר לבדוק שהמושב עצמו נוח עוד לפני הנסיעה וגם לוודא שהוא נקי. זה בטוח יתרום לנסיעה רגועה יותר.
עוד טעות שהורים רבים עושים היא להתחיל את הטיול בזמן הלא נכון. מה זה אומר? זה אומר לצאת לנסיעה ארוכה כשהילדים ערים לגמרי, כשהם יכולים להיות חסרי סבלנות וכשבשבילם להיות תקוע בתוך הרכב עם חגורה, napup ובלי יכולת לזוז זה סיוט.
אז מתי הזמן הטוב ביותר להתחיל טיול? כעיקרון עדיף בשעות הבוקר המוקדמות מאוד. מעירים את הילדים כשהכול כבר מוכן, והילדים שעדיין עייפים, נרדמים מהר מאוד ברכב לפעמים גם לכמה שעות. התחלת טיול כזו מאפשרת קודם כל להתקדם ליעד, ומי שיש לו ילדים ונסע איתם בעבר יודע עד כמה התקדמות כזו יכולה להיות איטית כי כל רגע יש עניין אחר, רוצים לאכול, לשתות, שירותים וכו'.
חשוב לזכור גם שיציאה בשעה מוקדמת מאפשרת במקרים רבים לברוח מהפקקים! ומי כמונו הישראלים יודע עד כמה זה יכול להיות קריטי לעבור את הפקקים רגע לפני שהם נוצרים. לא תמיד זה אפשרי וצריך לקחת בחשבון שבמקרים רבים ההורים עייפים מהאריזות של הערב שלפני ובטיחות בנהיגה כידוע, צריכה להיות לפני הכול.
ילדים הם לא מבוגרים, את זה צריך לזכור. לא ממש מעניין אותם שבעוד כמה קילומטרים אתם מתכננים לעשות עצירה, ואם הם רוצים משהו עכשיו, אם הם לא יקבלו אותו זה יהפוך להיות מנגינת הרקע שלכם ברכב ובצעקות כל הנסיעה.
אם הילד יהיה רעב, הוא לא יחכה בסבלנות. אם לא תדאגו לו לחטיפים לדרך כדי להרגיע אותו עד לתחנה הבאה או עד לזמן בו אתם רוצים לאכול, לא יהיה לכם נעים במיוחד. ככה גם עם כל מה שנוגע לצרכים. אם הילד יצטרך להקיא, הוא לא יוכל לחכות (במקרה הזה גם מבוגרים) ולכן כמות לא מבוטלת של שקיות איכותיות וחזקות ובעיקר בלי חורים, הן חובה ברכב שלכם כדי להגיב מהר.
תביאו גם מגוון רחב של צעצועים כדי שיהיה להם מה לשחק וגם כדי שיהיה להם כמה שיותר אופציות. לא פחות חשוב, כשאתם מטיילים עם הילדים, תביאו איתכם אקסטרה זמן. זה אומר שאם אתם אמורים להיות באטרקציה כלשהיא בשעה כלשהיא, תעשו את חישובי הזמן עם תוספת של מספיק זמן להפתעות והתקלות.
תראו, זה נכון שהיום כמעט לכל יעד שנרצה לנסוע, תהיה לנו ציוויליזציה סביבו. יהיו חנויות צעצועים וחנויות מזון, ותמיד אפשר לעצור ולקנות ואם לא התרחקנו מהבית יותר מידי, אפשר גם לחזור ולקחת משהו אם שכחנו אותו.
אבל כל עצירה כזו עם הילדים היא פי כמה מעצירה של מבוגרים. אסור להגיע למצב הזה וצריך לבוא לטיול כזה כמה שיותר מוכנים ולא רק לחשוב על נוחות הנסיעה עצמה של הילד, על napup ועל הבטיחות שלו אלא על כל הצרכים שלו מסביב.
אל תחכו לרגע האחרון עם רשימה ובטח אל תארזו בלי רשימה מוכנה. כבר כמה ימים לפני הטיול תפתחו רשימה בנייד אליה תוסיפו בכל פעם פרט שיצוץ לכם בראש. אתם יכולים למצוא גם רשימות כאלו ברשת, רשימות שבטוח יסייעו לכם. רשימה כזו תכלול אוכל, צעצועים, טיטולים, מים, ספרים, שמיכות וכל מה שאתם צריכים שנוגע לילדים שלכם כדי להקטין את הסיכויים שתשכחו משהו למינימום וכדי שתהיה להם תעסוקה במהלך כל הדרך. כשתיסעו ושפתאום יצוצו כל מיני בעיות ויהיו לכם פתרונות בשבילם, אתם תבינו את החשיבות של רשימה איכותית.
טיול עם ילדים הוא אתגר בטח אם הוא משלב בתוכו נסיעות ארוכות. כל מה שצריך זה לעשות הכנה נכונה ולחשוב על הדברים מוקדם מספיק כדי להקטין למינימום את הסיכויים לבעיות וכדי שלילדים יהיו עיסוקים ובעיקר שיהיה להם נוח ובטיחותי לכל אורך הדרך.