העגלה שלי (0 פריטים)

  • פריטים
  • 0.00

כסא בטיחות- עד איזה גיל?

  • 20/11/2022

לנסיעה ברכב עם ילדים יש המון יתרונות, וזו דרך ליצור זיכרונות משפחתיים משותפים ומיוחדים. יחד עם זאת, הנסיעה בכביש גם טומנת בחובה סיכון, ותאונות דרכים הן אחד הגורמים העיקריים בישראל לתמותת ילדים. לכן שימוש בכסא בטיחות התואם למשקלם ולגילם של הילדים, יכול להגן עליהם במקרה של מעורבות בתאונה ולמנוע פגיעה חמורה.

בין אם אתם יוצאים לנסיעה ארוכה ובין אם לנסיעה קצרה, חשוב לחגור את הילדים במושב בטיחות מתאים, ולשמור על כל הנחיות הבטיחות. כדי להקל עליכם, ולהפוך את התהליך לכמה שיותר פשוט, החוק מגדיר תקנות שיגנו על ילדיכם בעת הנסיעה ברכב, כאשר ארגון הבטיחות בטרם, מרחיב כדי לספק לילדים הגנה מקסימלית ומיטבית ולשמור עליהם כמה שיותר בטוחים.

אם שאלתם את עצמכם עד איזה גיל צריך כיסא בטיחות, ומתי אפשר לעבור לחגורות הבטיחות של הרכב, לפניכם כל הפרטים החשובים.

מלידה ועד גיל שנתיים

יש לקנות כסא בטיחות לרכב לפי גיל, מה שאומר שעליכם לבדוק שהכסא אכן מתאים לגיל הילד, לגובהו ומשקלו ולשלב ההתפתחות בו נמצא. על פי כל ההמלצות יש להושיב תינוקות קטנים נגד כיוון הנסיעה מגיל לידה ועד גיל שנתיים לפחות, במושב בטיחות המתאים לגיל הילד, לשלב התפתחותו ולממדיו. עם זאת על פי החוק, התינוק מחויב לשבת נגד כיוון התנועה עד גיל שנה בלבד.

הישיבה נגד כיוון הנסיעה, מונעת פגיעה בחוליות הצוואר בעת תאונה, שכן אצל תינוקות רכים חוליות אלו עדיין אינן מפותחות מספיק, כך במקרה של תאונה, הגב הוא זה שיספוג את עוצמת המכה, ולא הראש.

גיל שנתיים ועד גיל חמש

מגיל שנתיים ילדים יכולים לשבת עם כיוון הנסיעה, במושב בטיחות מתאים כשהם חגורים בחגורות מובנות של מושב הבטיחות. ועד איזה גיל צריך כיסא בטיחות? החוק מחייב להשתמש במושב הבטיחות עד גיל 3. אך על פי הנחיות הבטיחות המורחבות יש להשתמש בכסא בטיחות עד משקל 18 ק"ג או בהתאם למגבלות השימוש של כסא הבטיחות.

ישנם מושבי בטיחות שונים המתאימים מגיל שנתיים ואפילו שנה, ועד משקל 18 ק"ג, והם כוללים בתוכם כמה שלבים, כאשר הבחירה במושב המתאים מתבצעת בהתאם לשיקולים של צרכים אישיים, כמו גם לשיקולי תקציב. אחד מכיסאות הבטיחות הפופולריים ביותר כיום הוא כסא בטיחות משולב, אותו ניתן לעגון עם ונגד כיוון הנסיעה, כך שהוא מתאים מגיל לידה ועד המעבר לבוסטר, כאשר ישנם כסאות משולבים שכוללים גם בוסטר.

כאשר בוחרים במושב משולב יש לשים לב לכך שישנה הגבלת גובה ומשקל עבור כל מצב, כמו גם הנחיות עגינה שונות.

גיל חמש עד עשר

וכסא בטיחות עד איזה גיל? על פי החוק, עד גיל 3, אולם ההמלצה הרווחת היא לחכות עד גיל 4 לכל הפחות לפני המעבר לבוסטר. כמו כן על פי ההמלצות של ארגון בטרם יש להשתמש בבוסטר גב עם רצועות פנימיות עד שהילד יגיע למשקל של 18 ק"ג.

בכל הנוגע לבוסטר, מומלץ להשתמש בו עד שהילד יגיע לגובה 1.45, ורק בשלב הזה לעבור לחגורת  הרכב, שאז יתאימו לגופו בצורה טובה יותר ויגנו עליו כראוי. לטווח הגילאים הנ"ל ישנם סוגים שונים של מושבים שיכולים להתאים, לרבות בוסטר גב, בוסטר משולב שניתן לנתק ממנו את המשענת, ובוסטר כמושב מגביה ללא משענת.

מושב בטיחות עד איזה גיל?

בסביבות גילאי 10-11, וכאשר הילד הגיע לגובה 1.45, חגורות הבטיחות של הרכב כבר יתאימו לו ואפשר להיפרד ממושב הבטיחות שליווה אתכם כל השנים. עם זאת, מומלץ שלא לעשות זאת באופן אוטומטי, אלא לבדוק שחגורת הבטיחות אכן מונחת היטב על הגוף.

כך תדעו שחגורת הבטיחות מונחת בצורה בטוחה – רצועת הכתף אינה צריכה להיות צמודה לצוואר אלא מונחת באמצע השכמה, תוך שעוברת במרכז החזה. רצועת האגן אינה צריכה לעלות לכיוון הבטן אלא להתמקם על עצמות אגן הירכיים. חשוב לציין שאם החגורה אינה מונחת היטב, קיים סיכון גדול לפגיעה באיברים פנימיים במידה ותקלעו לתאונה, לכן מומלץ להמתין עוד קצת ולא להקדים להיפרד מהבוסטר.

מלבד גובה הילד, המעבר מישיבה על בוסטר לחגורות הבטיחות של הרכב צריך להתרחש רק כאשר התנאים הבאים מתקיימים:

חלקה התחתון של חגורת הבטיחות ממוקם על אגן הירכיים.

חלקה העליון של חגורת הבטיחות עובר דרך מרכז בית החזה.

גבו של הילד צמוד לגב מושב הרכב במהלך הישיבה.

הברכיים נמצאות בזווית של 90 מעלות לכיוון רצפת הרכב.

הילד לא מחליק מהמושב בעת הנסיעה ויושב בנוחות.

משענת הראש מותאמת לגובהו של הילד.

אז לסיכום - עד איזה גיל צריך כסא בטיחות?

תלוי בגובה הילד ובאופן שבו חגורות הבטיחות של הרכב מתאימות לו. לרוב המעבר לחגורת הבטיחות של הרכב יתבצע סביב גיל 10-11, אולם אם מדובר בילדים שממדי גופם קטנים יותר, כדאי להמתין, כדי להבטיח שהסיעה תהיה כמה שיותר בטוחה ושהם יהיו כמה שיותר מוגנים.

גם כאשר נפרדים מהבוסטר וממושב הבטיחות באופן כללי, זכרו שאין להושיב ילדים מתחת לגיל 13 מול כרית אוויר פעילה. מומלץ ורצוי להושיב ילדים עד גיל 13 לכל הפחות במושב האחורי של הרכב כאשר הם חגורים, ויש לשים לב שהחגורה מונחת עליהם בצורה בטוחה, מה שאומר שאין לאפשר להם להעביר את חגורת הכתף מתחת לבית השחי או מאחורי הגב.

Related Posts