העגלה שלי (0 פריטים)

  • פריטים
  • 0.00

הסכנה של כריות אוויר לילדים

  • 19/12/2022

כריות אוויר יכולות להציל חיים והן מרכיב חיוני וחשוב בכל רכב. יחד עם זאת, הן עלולות להיות מסוכנות מאוד לילדים ותינוקות קטנים. כריות אוויר נפתחות במהירות גבוהה בהתאם לחומרת תאונת הדרכים, כך שילדים מתחת לגיל 13 נמצאים בסיכון אמיתי מהסיבה הפשוטה – כריות אוויר נועדו להגן על מבוגרים.

אל תושיבו תינוקות קטנים במושב ליד הנהג

לעולם אל תושיבו תינוקות במושב בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה במושב ליד הנהג כאשר ישנה מולו כרית אוויר פעילה. במידה והכרית תפתח, היא עשויה למחוץ את כסא הבטיחות ולפצע או להרוג את התינוק הקטן, שכן היא נפתחת בעוצמה רבה.

למרות שהסטטיסטיקה מצביעה על כך שכריות אוויר הצילו את חייהם של לא מעט אנשים בעשורים האחרים, ואילולא נפתחו, אנשים אלו היו עלולים למות, מומחים טוענים שעבור תינוקות כריות אוויר עלולות להוות סכנת מוות מיידית לתינוק. כרית אוויר מתנפחת באופן מיידי תוך שניות ספורות בלבד וכתוצאה מכך התינוקות עשויים להיפגע. לכן המושב האחורי הוא המקום הבטוח ביותר עבורם, כשהם חגורים במושב בטיחות מותאם לגילם ויושבים במרכז. בנוסף, אנו ממליצים גם לחבר למושב הבטיחות (כאשר הוא מעוגן לרכב, כך שפני הפעוט/ ילד מופנות לכיוון הנסיעה) NapUp, שזהו תומך ראש לכסא בטיחות ופתרון אופטימלי המונע מהראש של הילדים להשמט בזמן שהם נרדמים במהלך הנסיעה.

ילדים מתחת לגיל 13 לא צריכים לשבת מקדימה

כריות אוויר אינן מסוכנות רק לתינוקות אלא גם לילדים מתחת לגיל 13 שיושבים במושב הקדמי. הסיבה היא, כיוון שילדים צעירים מגיל 13 נוטים לזוז יותר, וכך עלולים להתקרב לכרית האויר, ובמידה שתיפתח להיפגע ממנה. סביר להניח שאם כרית האוויר תפתח, הם יפגעו ממנה בצורה ישירה בזמן שהיא מתנפחת. כריות אוויר מתנפחות תוך הפעלת כוח אדיר, מה שעשוי לגרום לילדים לפציעות חמורות בצוואר, בעמוד השדרה, בעיניים, בחזה, בצלעות, ברקמות הרכות ובכתפיים. כמו כן עוצמתן של הכריות עלולה לגרום לשברים ולנזק לבבי.

אצל תינוקות, הסיכון אף גדל וכרית האוויר עלולה לגרום לפגיעה מוחית חמורה ואפילו למוות. קחו בחשבון שגם במקרה של תאונה שהתרחשה במהירות נמוכה יחסית, כרית האוויר עלולה להיפתח ולפגוע בכסא התינוק, גם אם מותקן נגד כיוון הנסיעה, או בילד שיושב במושב הקדמי.

אז נכון, ניתן לכבות את כרית האוויר, אבל...

בכלי רכב רבים ניתן לכבות את כרית האוויר אם רוצים להושיב במושב הקדמי ילדים. תוכלו להבין כיצד לעשות זאת באמצעות עיון במדריך המשתמש של הרכב שלכם. יחד עם זאת קחו בחשבון שאם אתם עושים זאת, כרית האוויר לא תפעל במידה והרכב נקלע לתאונת דרכים כאשר  ישב במושב הקדמי אדם מבוגר, או לחלופין נער או נערה, הם לא יזכו להגנה שהיא מספקת.

ומה לגבי כריות צד? כיום ברוב המכוניות החדשות יש כריות צד אשר מטרתן היא לשפר את הבטיחות ברכב עבור מבוגרים בתאונות צד. המקום הטוב ביותר עבור ילדים ברכב הוא במרכז המושב האחורי, אולם אם עליכם להושיב אותם ברכב עם כריות צד, סמוך לדלת האחורית, עליכם להתעדכן בהוראות הבטיחות הנוגעות לנושא. מה שכן, כיום ישנם כיסאות בטיחות עם שלדה חזקה יותר, ואקסטרה הגנה עבור פגיעות צד שמומלץ לבחור בהם.

הטיפים הבאים יעזרו לכם לשמור על בטיחות ילדיכם במהלך הנסיעה

  • הושיבו תינוקות קטנים וילדים מתחת לגיל 13 במושב האחורי – זהו המקום הבטוח ביותר עבורם מהיבטים רבים, מה גם ששם תוכלו למזער את הסיכונים של כריות האוויר.
  • שימו לב שכל הילדים מאובטחים – על הילדים לשבת במושבי בטיחות התואמים לגילם, משקלם, גובהם ושלב ההתפתחות שלהם.
  • הושיבו תינוקות ופעוטות נגד כיוון הנסיעה – הקפידו לעשות זאת למשך זמן רב ככל האפשר, לפחות עד גיל שנתיים, או עד שהם מגיעים למשקל ו/או לגובה המקסימלי בהתאם להנחיות יצרן.
  • הושיבו פעוטות וילדים במושב בטיחות הפונה לכיוון הנסיעה – הקפידו להושיב ילדים עם כיוון הנסיעה במושבי הבטיחות המתאימים לגילם ומשקלם עד שיגיעו לגובה ולמשקל המקסימלי כפי שהוגדרו על ידי יצרן הכסא.
  • כאשר ילדים הגיעו לגיל ולמשקל המתאימים הושיבו אותם בבוסטר – יש להשתמש בבוסטר עד שחגורות הבטיחות של הרכב מתאימות כראוי, לרוב זה יקרה בין הגילאים 8 ל- 12 שנים.
  • ילדים ללא בוסטר צריכים להיות חגורים תמיד בחגורת הבטיחות של הרכב – עליהם לחגור את חגורת הבטיחות של הרכב, ויש לשים לב שהיא יושבת עליהם היטב באזור הברכיים, הכתפיים והחזה להגנה מיטבית.
  • עדיף שלא לנטרל את כריות האוויר ברכב – כאשר כריות האוויר כבויות הן אינן מספקות הגנה לילדים גדולים יותר, בני נוער, הורים או מבוגרים אחרים אשר נוסעים במושב ליד הנהג.
  • יש לנטרל את כריות האוויר רק במקרים מיוחדים – כמו למשל אם לילדים שלכם יש צרכים רפואיים מיוחדים, ורופא הילדים ממליץ שתשגיחו עליהם באופן מתמיד במהלך הנסיעה, וכאשר אין אתכם מבוגר נוסף שיכול לשבת אתם מאחורה.

ולבסוף תמיד זכרו, שעל אף שכריות האוויר מספקות הגנה למבוגרים ובני נוער, ילדים ופעוטות כדאי להושיב במושב האחורי כשהם חגורים בכסא בטיחות מתאים, כדי לשמור על בטיחות מרבית!

Related Posts